Kvarter Lindormen

Kvarteret Lindormen – I hjärtat av Uppsala

Längs den myllrande Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger de tre fastigheterna som utgör Kvarter Lindormen. På ena sidan rinner Fyrisån och på andra sidan ligger Linnéträdgården, Sveriges äldsta botaniska trädgård. En grön oas för Uppsalabor och för den kulturhistorie-intresserade. Eller för den som vill ta en paus från folklivet på Svartbäcksgatan och njuta av en stunds lugn och ro.

Anrik trähusmiljö från 1600-talet

Kvarteret Lindormen har anor från 1600-talet och är idag en av Uppsalas få bevarade låga trähusmiljöer. Under 1700-talets slut dominerades området av hantverksgårdar. Ett halvt sekel senare började handeln etablera sig längs Svartbäcksgatan och år 1921 grundades AB Karamell & Chokladfabriken Sonja.

Kvarteret Lindormen bidrar till folklivet och trivseln

Utvecklingen fortsätter nu i kvarteret Lindormen. En ny detaljplan håller på att utformas och visionen är att skapa nya bostäder och levande bottenvåningar som bidrar till folklivet och trivseln längs Svartbäcksgatan. Med varsam hand skall den forna karaktären och charmen återskapas, som tillsammans med dagens funktion och kvalitet kommer skapa ett levande kvarter att bo och vistas i.