Estrad Multiarena - Alingsås KVARTERET BRYGGAREN ESTRAD MULTIARENA ESTRAD MULTIARENA KVARTERET BRYGGAREN

Kvarteret Bryggaren

Kvarteret Bryggaren

Med rätt idéer och en tydlig vision kan man få en hel stad att växa. Det var det som skedde när vi byggde Kvarteret Bryggaren och Estrad, en multifunktionsarena mitt i centrala Alingsås.

Estrad – en ovanligt lyckad multifunktionsanläggning

Alingsås är populärt. I takt med att staden växer ökar kraven på nya samhällsfunktioner. I en stad av denna storlek är det viktigt att man är noggrann när man planerar nya stora projekt, framför allt i centrum, eftersom det gäller att tillgodose många behov på en begränsad yta. Multifunktionsanläggningar är då en bra lösning och Estrad blev en ovanligt lyckad sådan – en gemensam mötesplats för alla alingsåsare, mitt i centrum.

Estrad multiarena - Evenemang STRATEGISK PLACERING OCH
GOTT OM PARKERINGSPLATSER
Placeringen av Estrad, nära stationen,
är strategiskt viktig eftersom det ökar tillgängligheten.
Så gör även den 575 parkeringsplatserna
i garaget under arenan.
Estrad uppfördes av Balder, Sparbanksstiftelsen
och TB-Gruppen och invigdes 2013.
Estrad ägs idag av Stiftelsen Eken.

En flexibel arena med plats för 3000 personer

Estrad är i första hand en flexibel arena med plats för upp till 3 000 personer. Den handbollsintresserade ser här Alingsås HK:s hemmamatcher. Det går även att anpassa arenan till olika kulturevenemang, konserter och konferenser. Estrad är en del av kvarteret Bryggaren, som förutom arenan härbärgerar kontor, restauranger, livsmedelsbutik och parkeringsgarage.

Estrad sätter Alingsås på kartan

Estrad har gjort Alingsås lite större. Möjligheten att arrangera evenemang och konferenser gör staden mer attraktiv för externa aktörer att söka sig hit. Att dessutom kunna erbjuda evenemang som konserter och teaterföreställningar sätter Alingsås på den kulturella kartan och lockar besökare till staden. 

Estrad multiarena - Konferens ESTRAD SÄTTER ALINGSÅS PÅ KARTAN Estrad har gjort Alingsås lite större. Möjligheten att arrangera evenemang och
konferenser gör staden mer attraktiv för
externa aktörer att söka sig hit.